Bewegen

Bewegen en fysiotherapie

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld, totdat gewone zaken als staan, zitten, lopen, springen en bukken niet meer zonder pijn plaatsvinden. Dan wordt bewegen een last. Als dit het geval is, kan de fysiotherapeut u in de meeste gevallen helpen.

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen. Bij hem of haar kunt u direct terecht voor een behandeling van uw klachten of om verergering of herhaling van uw klachten te voorkomen.

Als deskundigen op het gebied van het dagelijks bewegen, richten wij ons naast het verhelpen van uw klacht mede op uw functioneren, thuis, op het werk, tijdens het sporten, of tijdens het uitoefenen van uw hobby. Wij leren u hoe u door verantwoord bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken/verminderen.

Bewegen binnen bedrijven

Voor bedrijven kan fysiotherapie veel betekenen. Medewerkers met lichamelijke klachten, die dreigen uit te vallen of al niet meer werkzaam zijn, kunnen door een snelle interventie en goede begeleiding vaak blijven doorwerken of weer snel aan het werk gaan. Indien een bedrijf kampt met een werknemer die dreigt uit te vallen door een lichamelijk ongemak, kan het bedrijf bellen naar de praktijk. Wij staan ervoor dat deze werknemer nog dezelfde dag, dan wel de eerstvolgende werkdag bij ons voor een benhandeling terecht kan. Ook bedenken wij in samenspraak met bedrijven maatoplossingen ter preventie van nieuwe klachten, herhaling van oude klachten of het verergeren van bestaande klachten van uw medewerkers om het ziekteverzuim te verlagen.